Galskap og moro med Bjørn F. Rørvik

En helt vanlig dag hjemme hos meg (Wibecke) da vi planla sommerferien til Danmark, utroper plutselig seksåringen i huset: «Da skal jeg si «kuru se guvernå», mamma!» (les som om du har en potet i halsen). Og så ler vi hardt og lenge. Sitatet er hentet fra boka «Konglesugern» i serien om Reven og Grisungen, som Bjørn F. Rørvik har skrevet, hvor Grisungen later som om han er dansk.

Og på morgenen i dag, da vi stod på badet, ordnet jeg håret til jentungen og lagde små musefletter, da hun sier, litt ettertenksomt; «hvordan ville Purriot ha sagt det? Musefletter altså.» Og jeg må etter beste evne legge om stemmen i Purriotetterligning. Purriot (eller «Purriåå» som det uttales) er mesterdetektiv og en purre, og han oppklarer alle mysterier i beste Poirot stil. Denne serien er også skrevet av Rørvik.

Bjørn F. Rørvik veit å treffe både barnas og de voksnes humor på samme tid. Han har en fantastisk evne til å fange oppmerksomheten vår og å drive historien framover. Vi lurer hele tiden på hva som kommer til å skje, for det er ikke opplagt. Historiene tar stadig brå og overraskende vendinger, og med en god porsjon tøys og tull, og litt galskap, har man bare lyst til å forbli i hans univers. Vi er så heldige å få møte Bjørn på årets STL+ konferanse. Og vi gleder oss stort til å høre han fortelle hvordan han skaper historiene sine sammen med illustratør Per Dybvig!

Gled deg til galskap og moro med Bjørn F. Rørvik. Et av de mange høydepunktene under årets STL+ konferanse 3.-4. mai i Lillestrøm. Han deler fra sine skattkamre, og vi som jobber i skolen trenger hans unike historier, kreativitet og underfundigheter. Vi skal jammen tåle inderlig godt både galskap og moro!

Vel møtt!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close